Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
To zwycięski przepis konkursu, zorganizowanego w ramach programu My Bosch. Wyśmienity, słodko-słony deser przygotujesz używając jednego urządzenia – multifunkcyjnego robota kuchennego. To prawdziwa eksplozja smaków!

Składniki

2 dojrzałe banany
sok z cytryny
paczka solonych krakersów
puszka kajmaku
300 ml śmietanki kremówki 36%
cukier puder
opcjonalnie kakao

Opis wykonania

1

W misie robota kuchennego umieść śmietankę kremówkę, a w blenderze kielichowym banany z kilkoma kroplami soku z cytryny.
Zacznij ubijać oraz blendować.

W tym samym czasie do multimiksera z funkcją rozdrabniania (noże) wsyp paczkę krakersów, a po chwili dodaj 3 łyżki kajmaku (możesz dopasować proporcje w zależności od gustu). Rozdrabniaj do momentu połączenia składników.

2

Rozdrabniaj krakersy, a w międzyczasie dodaj do śmietany 2 płaskie łyżki cukru pudru.

Gdy śmietana będzie ubita, krakersy rozdrobnione i połączone z kajmakiem, a banany zblendowane, wyłącz robot.

Porada

Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.



Bosh Logo
Bosh
3

Na talerz lub do miski wyłóż krakersy, tworząc stożek, a w nim spore wgłębienie. Wlej do wgłębienia mus z bananów, a na niego wyłóż ubitą śmietanę.

Całość możesz oprószyć kakao lub wiórkami czekolady (które również można zrobić przy użyciu robota, jednak nieco wcześniej).

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych