Wulkan eksplozji
![Wulkan eksplozji](https://akademiasmaku.pl/storage/7674/conversions/wulkan-eksplozji-4847-single.webp)
2 porcje
15 min
Łatwe
Składniki
Wulkan eksplozji
Wulkan eksplozji
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9409/conversions/1mqFuIwsGhzpqK-thumb.webp)
W misie robota kuchennego umieść śmietankę kremówkę, a w blenderze kielichowym banany z kilkoma kroplami soku z cytryny.
Zacznij ubijać oraz blendować.
W tym samym czasie do multimiksera z funkcją rozdrabniania (noże) wsyp paczkę krakersów, a po chwili dodaj 3 łyżki kajmaku (możesz dopasować proporcje w zależności od gustu). Rozdrabniaj do momentu połączenia składników.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9410/conversions/S8ndu9Lsb0wvxe-thumb.webp)
Rozdrabniaj krakersy, a w międzyczasie dodaj do śmietany 2 płaskie łyżki cukru pudru.
Gdy śmietana będzie ubita, krakersy rozdrobnione i połączone z kajmakiem, a banany zblendowane, wyłącz robot.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9411/conversions/jaOEff1S9M9mzq-thumb.webp)
Na talerz lub do miski wyłóż krakersy, tworząc stożek, a w nim spore wgłębienie. Wlej do wgłębienia mus z bananów, a na niego wyłóż ubitą śmietanę.
Całość możesz oprószyć kakao lub wiórkami czekolady (które również można zrobić przy użyciu robota, jednak nieco wcześniej).
Komentarze