Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Zapiekanka rybna

Zapiekanka rybna
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dowolny filet rybny zapiekany z warzywami \ mieszanka królewska

Składniki

1.,20 +1,20 warzyw dkg Filet z dorsza\ . Świeźe warzywa lub Mrożona mieszanka królewska

Opis wykonania

Z mlekiem lub wodą zrobić ciasto naleśnikowe z jednym jajkiem solą i pieprzem cytrynowym.Kawalki fileta zatopić w w\ w cieście odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny. Następnie widelcem wykładamy rybę na blachę \ na papier do pieczenia..Na wierzch otartą skórkę cytrynową.Wstawić do gorącego piekarnika 200 °C na ok 5 -10 minut \ zależy jod grubości rybny. Po tym czasie wykładamy wcześniej blanszowane warzywa .Ja często dodaje szpinak .Ale warzywa układać tak by wypełniały wolne miejsca pomiędzy kawałkami ryby .Ponownie zapiekamy 160 ° ok 5 min ..\.jeśli ktoś lubi można posypać tartym serem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych