Zapiekanka rybna
3 porcje
30 min
Łatwe
Dowolny filet rybny zapiekany z warzywami \ mieszanka królewska
Składniki
1.,20 +1,20 warzyw dkg Filet z dorsza\ . Świeźe warzywa lub Mrożona mieszanka królewska
Zapiekanka rybna
Zapiekanka rybna
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z mlekiem lub wodą zrobić ciasto naleśnikowe z jednym jajkiem solą i pieprzem cytrynowym.Kawalki fileta zatopić w w\ w cieście odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny. Następnie widelcem wykładamy rybę na blachę \ na papier do pieczenia..Na wierzch otartą skórkę cytrynową.Wstawić do gorącego piekarnika 200 °C na ok 5 -10 minut \ zależy jod grubości rybny. Po tym czasie wykładamy wcześniej blanszowane warzywa .Ja często dodaje szpinak .Ale warzywa układać tak by wypełniały wolne miejsca pomiędzy kawałkami ryby .Ponownie zapiekamy 160 ° ok 5 min ..\.jeśli ktoś lubi można posypać tartym serem.
Komentarze