Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Zawiniątko z wędzoną niespodzianką

Zawiniątko z wędzoną niespodzianką
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wędzona Makrela z dodatkiem Swojskiego Ogórka kiszonego i cebuli owinięte w Papier ryżowy,przyrządzone na parze podane z sosem ze świeżej pietruszki.

Składniki

0,5 szt. Makrela wędzona średnia
0,5 szt. cebula czerwona
1-2 szt. ogórek kiszony
1 szczypta pieprz świeżo mielony
2 szt. papier ryżowy arkusz
2 szt. papryczki chilli marynowane
2 łyżeczka słonecznik prażony
0,5 szt. cytryna
1,5 łyżeczka olej słonecznikowy tłoczony na zimno
0,5 szt. natka pietruszki pęczek
1 szczypta sól morska
1 szt. pieprz biały
2 g szczypiorek

Opis wykonania

Wędzoną Makrelę obieram i wrzucam do miski,następnie dodaję pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę oraz drobno pokrojone ogórki kiszone.Doprawiam pieprzem świeżo mielonym.Dokładnie rozgniatam widelcem i mieszam.Arkusze z papieru ryżowego przygotowuję według zaleceń na opakowaniu.Faszeruję farszem z makreli,zawiązuję szczypiorkiem.Powstałe zawiniątka gotuję na parze przez ok.10 min. Sos: Słonecznik prażę do uzyskania złotego koloru na patelni,wrzucam do miseczki.Następnie dodaję olej,sok z połowy cytryny,świeżo,drobno posiekaną nać pietruszki oraz posiekane papryczki chilli.Doprawiam solą oraz białym pieprzem.Nie blenduję.Podaję Zawiniątko wraz z sosem na talerzu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych