Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zawiniątko z wędzoną niespodzianką

Opis wykonania

Wędzona Makrela z dodatkiem Swojskiego Ogórka kiszonego i cebuli owinięte w Papier ryżowy,przyrządzone na parze podane z sosem ze świeżej pietruszki.

baner reklamowy maszynki do mielenia Wędzoną Makrelę obieram i wrzucam do miski,następnie dodaję pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę oraz drobno pokrojone ogórki kiszone.Doprawiam pieprzem świeżo mielonym.Dokładnie rozgniatam widelcem i mieszam.Arkusze z papieru ryżowego przygotowuję według zaleceń na opakowaniu.Faszeruję farszem z makreli,zawiązuję szczypiorkiem.Powstałe zawiniątka gotuję na parze przez ok.10 min. Sos: Słonecznik prażę do uzyskania złotego koloru na patelni,wrzucam do miseczki.Następnie dodaję olej,sok z połowy cytryny,świeżo,drobno posiekaną nać pietruszki oraz posiekane papryczki chilli.Doprawiam solą oraz białym pieprzem.Nie blenduję.Podaję Zawiniątko wraz z sosem na talerzu.