Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pieczone chipsy na oleju kokosowym z ulubionymi przyprawami.

Składniki

2 szt. ziemniak
2 łyżeczka olej kokosowy
1 szczypta sól
1 l cierpliwość

Opis wykonania

Ziemniaki należy obrać i pokroić w jak najcieńsze plasterki. Zrobiłam to obieraczką, ale jeżeli macie szatkownicę to bardzo Wam zazdroszczę – tutaj przydaje się słoik cierpliwości. Piekarnik nagrzać do 220 stopniu na termoobiegu. W misce wymieszać ziemniaczane plasterki z olejem kokosowym, muszą pokryć się równomiernie. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie każdy osobno i posolić. Wstawić do piekarnika i obserwować z nosem przyklejonym do szyby przez 5 minut. Wyciągnąć, przełożyć do miski i wsadzić następną partię.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych