Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa mleczna z makaronem naleśnikowym

Opis wykonania

Z nadziewanymi bułeczkami.POLECAM.

Makaron naleśnikowe: --------------------------- Składniki ciasta energicznie mieszamy trzepaczką w misce,tak aby powstało jednolite ciasto bez grudek.Na dużej patelni rozsmarowujemy cienką warstwę oliwy i smażymy naleśniki ( trochę grubsze jak na krokiety ).Zwijamy w rulon i kroimy w ukośne paski ( 1cm ) . Bułeczki: ------------ Składniki bułeczek mieszamy i wygniatamy w misce na jednolite elastyczne ciasto ( tak aby odchodziło od miski i rąk ).Przykrywamy bawełnianą szmatką i odstawiamy w ciepłe miejsce tak aby podwoiło objętość.Z ciasta formujemy bułeczki wielkości ( piłki ping-pongowej ) nadziewamy wędliną i odstawiamy na 10min.Smarujemy olejem,lub rozkłóconym jajkiem.Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 20min,.Pod konie pieczenia posypujemy startym serem. Zupa mleczna: ------------------- Do garnka wlewamy mleko dodajemy potartą na tarce o grubych oczkach gruszkę i skórkę z pomarańczy oraz masło i cukier.Podgrzewamy na średnim ogniu nie doprowadzając do zagotowania. Na talerzach porcjujemy makaron naleśnikowy zalewamy zupą mleczną i podajemy z nadziewanymi bułeczkami.SMACZNEGO.