Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa " ZIELONA "

Opis wykonania

z grillowanym filetem z kurczaka,bezami i migdałami.Polecam.

Do garnka wrzucamy obrane marchewki,pietruszki,czosnek,dodajemy porcję rosołową,zalewamy wodą lekko solimy i gotujemy wywar ok.1h.W między czasie żółtka oddzielamy od białek.Żółtka mieszamy ze śmietaną,białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i porcjujemy łyżeczką małe bezy na posmarowanej olejem blaszce.Wkładamy bezy do piekarnika nagrzanego do 110C (piekarnik z termoobiegiem)na ok.1h.W między czasie filety doprawiamy paprykami,solimy i grillujemy na patelni grillowej z obu stron na średnim ogniu ok.15min obracając filet od czasu do czasu.Na dużej patelni rozgrzewamy masło dodajemy posiekaną cebulę lekko podsmażamy,wrzucamy mrożony szpinak i brokuły odmrażamy na średnim ogniu często mieszając.Wywar odcedzamy przez gęste sito.Do wywary wrzucamy ugotowane warzywa oraz szpinak z brokułami.Wszystko miksujemy blenderem .Doprowadzamy do wrzenia,gasimy płomień,wlewamy utarte jaja ze śmietaną.Doprawiamy do smaku.Mieszamy aż zupa lekko zgęstnieje. Zupę rozlewamy na talerze.Podajemy z grillowym filetem i bezami.Posypujemy posiekanymi palonymi migdałami i posiekaną natką pietruszki.SMACZNEGO.