Biszkopt
Czy wyobrażasz sobie, że pierwsze biszkopty pieczono już w XVII wieku? To ciasto z naprawdę długą historią! Jest uniwersalne, bardzo proste w przygotowaniu i tworzy idealną bazę do różnego rodzaju wypieków. Nic dziwnego, że dziś możemy mówić o tylu pomysłach na jego przygotowanie. Sprawdź, jakie mamy dla Ciebie w Akademii Smaku!
Biszkopt, czyli podstawa tortu
Biszkopt to ciasto, bez którego nie ma tortu. Nawet jeśli masz w zanadrzu niezwykłą masę i tak połowa sukcesu to właśnie puchate kręgi ciasta. Ale biszkopt to przecież nie tylko tort: jego lekka i puszysta konsystencja idealnie komponuje się z owocami, galaretką i kremami budyniowymi. Jeśli szukasz inspiracji na pyszne ciasta na bazie biszkoptu, znajdziesz je właśnie w Akademii Smaku.
Jak upiec biszkopt?
Wyrośnięte i wypieczone ciasta, po których na talerzyku nie zostanie nawet okruszek. To właśnie o nich marzysz! Z czym więc zrobić ciasto biszkoptowe, żeby zadziwić wszystkich? W Akademii Smaku mamy sprawdzone przepisy na:
-
ciasto biszkoptowe z galaretką
-
biszkopt z owocami
-
biszkopt z kremem z ricotty
Biszkoptowe ciasta o niecodziennym wyglądzie
Efektowny kolorowy biszkopt to najnowszy krzyk cukierniczej mody. Jak zrobić taki w kolorze zielonym? W Akademii Smaku dowiesz się, jak – krok po kroku – stworzyć biszkopt z dodatkiem składnika, który nada mu nietypowego koloru.
Przepis na biszkopt idealny
Wiemy, że takiego szukasz, bo sami sporo czasu poświęciliśmy, by go znaleźć. A teraz dzielimy się recepturą! Poniżej znajdziesz nie tylko przepisy na biszkopt, ale dowiesz się, jak zamienić go w efektowne ciasto, idealne do popołudniowej kawy Smacznego!