Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Biszkopt

Biszkopt

Czy wyobrażasz sobie, że pierwsze biszkopty pieczono już w XVII wieku? To ciasto z naprawdę długą historią! Jest uniwersalne, bardzo proste w przygotowaniu i tworzy idealną bazę do różnego...

Czytaj więcej
Biszkopt
Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół

 

Czy wyobrażasz sobie, że pierwsze biszkopty pieczono już w XVII wieku? To ciasto z naprawdę długą historią! Jest uniwersalne, bardzo proste w przygotowaniu i tworzy idealną bazę do różnego rodzaju wypieków. Nic dziwnego, że dziś możemy mówić o tylu pomysłach na jego przygotowanie. Sprawdź, jakie mamy dla Ciebie w Akademii Smaku!

 

Biszkopt, czyli podstawa tortu

 

Biszkopt to ciasto, bez którego nie ma tortu. Nawet jeśli masz w zanadrzu niezwykłą masę i tak połowa sukcesu to właśnie puchate kręgi ciasta. Ale biszkopt to przecież nie tylko tort: jego lekka i puszysta konsystencja idealnie komponuje się z owocami, galaretką i kremami budyniowymi. Jeśli szukasz inspiracji na pyszne ciasta na bazie biszkoptu, znajdziesz je właśnie w Akademii Smaku.

 

Jak upiec biszkopt?

 

Wyrośnięte i wypieczone ciasta, po których na talerzyku nie zostanie nawet okruszek. To właśnie o nich marzysz! Z czym więc zrobić ciasto biszkoptowe, żeby zadziwić wszystkich? W Akademii Smaku mamy sprawdzone przepisy na:

 

  • ciasto biszkoptowe z galaretką

  • biszkopt z owocami

  • biszkopt z kremem z ricotty

 

Biszkoptowe ciasta o niecodziennym wyglądzie

 

Efektowny kolorowy biszkopt to najnowszy krzyk cukierniczej mody. Jak zrobić taki w kolorze zielonym? W Akademii Smaku dowiesz się, jak – krok po kroku – stworzyć biszkopt z dodatkiem składnika, który nada mu nietypowego koloru. 

 

Przepis na biszkopt idealny 

 

Wiemy, że takiego szukasz, bo sami sporo czasu poświęciliśmy, by go znaleźć. A teraz dzielimy się recepturą! Poniżej znajdziesz nie tylko przepisy na biszkopt, ale dowiesz się, jak zamienić go w efektowne ciasto, idealne do popołudniowej kawy Smacznego!