Pasta z makreli
Pasta kanapkowa z wędzonej makreli to jeden z najpopularniejszych sposobów na szybki, prosty i sycący posiłek śniadaniowy lub na kolację. Dlaczego warto jeść ryby także w formie pasty? Są...
Czytaj więcej
Pasta kanapkowa z wędzonej makreli to jeden z najpopularniejszych sposobów na szybki, prosty i sycący posiłek śniadaniowy lub na kolację. Dlaczego warto jeść ryby także w formie pasty? Są doskonałym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, które działają przeciwzapalnie w organizmie. Zawierają też witaminy D, A, E, które mają właściwości odmładzające!
Taka pasta rybna składa się z dobrej jakości wędzonej makreli oraz jajka, szczypiorku, odrobiny pieprzu, ewentualnie łyżki jogurtu. Jednak znamy też świetne przepisy na wariacje na temat takiej pasty kanapkowej i chętnie się nimi z Tobą podzielimy!
Pasta z wędzonej makreli – nasze propozycje
Jak wiadomo, pasta z makreli i jajek to klasyczny przepis, ale przecież klasyki nie może zabraknąć! Znajdziesz go także u nas. Jeśli jednak wolisz coś mniej tradycyjnego, to może pasta z makreli z twarogiem lub kozim serem i pomidorowym akcentem dostarczy Twoim kubkom smakowym nowych doznań? Pamiętaj jednak, że nie tylko z pasta z wędzonej makreli, ale każda pasta rybna to źródło korzystnych dla zdrowia składników, a w dodatku doskonale smakuje – więc śmiało jedz ją nawet kilka razy w tygodniu.