Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pasta z makreli

Pasta z makreli

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli to jeden z najpopularniejszych sposobów na szybki, prosty i sycący posiłek śniadaniowy lub na kolację. Dlaczego warto jeść ryby także w formie pasty? Są...

Czytaj więcej
Pasta z makreli
Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół

 

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli to jeden z najpopularniejszych sposobów na szybki, prosty i sycący posiłek śniadaniowy lub na kolację. Dlaczego warto jeść ryby także w formie pasty? Są doskonałym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, które działają przeciwzapalnie w organizmie. Zawierają też witaminy D, A, E, które mają właściwości odmładzające!

Taka pasta rybna składa się z dobrej jakości wędzonej makreli oraz jajka, szczypiorku, odrobiny pieprzu, ewentualnie łyżki jogurtu. Jednak znamy też świetne przepisy na wariacje na temat takiej pasty kanapkowej i chętnie się nimi z Tobą podzielimy!

Pasta z wędzonej makreli – nasze propozycje

Jak wiadomo, pasta z makreli i jajek to klasyczny przepis, ale przecież klasyki nie może zabraknąć! Znajdziesz go także u nas. Jeśli jednak wolisz coś mniej tradycyjnego, to może pasta z makreli z twarogiem lub kozim serem i pomidorowym akcentem dostarczy Twoim kubkom smakowym nowych doznań? Pamiętaj jednak, że nie tylko z pasta z wędzonej makreli, ale każda pasta rybna to źródło korzystnych dla zdrowia składników, a w dodatku doskonale smakuje – więc śmiało jedz ją nawet kilka razy w tygodniu.