Pasta kanapkowa z makreli
![Pasta kanapkowa z makreli](https://akademiasmaku.pl/storage/7427/conversions/pasta-kanapkowa-z-makreli-4595-single.webp)
4 porcje
10 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 4)
Pasty kanapkowe to ogromne pole do eksperymentów oraz niekończące się możliwości. Mieszanka wędzonej makreli, koziego sera i kilku innych składników to sposób na szybkie przygotowanie smakołyku na śniadanie, kolację, a nawet domówkę.
Składniki
1 wędzona makrela
200 g sera koziego
1 szalotka
1/2 papryczki chili
1/2 cytryny
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
Sól, pieprz do smaku
Pasta kanapkowa z makreli
Pasta kanapkowa z makreli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8976/conversions/wWKzW3EiDxUx2j-thumb.webp)
Makrelę obierz ze skóry i ości. Umieść w pojemniku blendera.
Dodaj ser, koncentrat pomidorowy, papryczkę chili, sok z połowy cytryny, szalotkę.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8977/conversions/JvpybCybZQwRW9-thumb.webp)
Składniki zmiksuj, aż uzyskasz gładką masę.
Pastę dopraw solą i pieprzem do smaku.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8978/conversions/LEVj1E18ojQGZp-thumb.webp)
Pastę serwuj na kromkach chleba lub grzankach.
Komentarze