Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 4)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Pasty kanapkowe to ogromne pole do eksperymentów oraz niekończące się możliwości. Mieszanka wędzonej makreli, koziego sera i kilku innych składników to sposób na szybkie przygotowanie smakołyku na śniadanie, kolację, a nawet domówkę.

Składniki

1 wędzona makrela
200 g sera koziego
1 szalotka
1/2 papryczki chili
1/2 cytryny
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
Sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

1

Makrelę obierz ze skóry i ości. Umieść w pojemniku blendera.

Dodaj ser, koncentrat pomidorowy, papryczkę chili, sok z połowy cytryny, szalotkę.

2

Składniki zmiksuj, aż uzyskasz gładką masę.

Pastę dopraw solą i pieprzem do smaku.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.



Bosh Logo
Bosh
3

Pastę serwuj na kromkach chleba lub grzankach.


Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 4
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Weronika Nawrocka
Obłędne, palce lizać. Idealny przepis na śniadanko. Polecam serdecznie
Marta
Bardzo lubię, jem z całą rodziną.
Marta
Pyszta i zdrowa pasta, nie robiłam do tej pory z kozim serem, ale to super opcja :)