Jajeczna pasta śniadaniowa z makrelą
4 porcje
25 min
Średnie
Pasta z gotowanych na twardo jajek, wędzonej makreli i pietruszki. Szybki przepis na pyszne śniadanie!
Składniki
4 szt. Jajka
1 szt. Wędzona makrela
1 szt. Natka pietruszki
2 łyżka Majonez
1 szczypta sól
Jajeczna pasta śniadaniowa z makrelą
Jajeczna pasta śniadaniowa z makrelą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Na drobnej tarce ścieramy jajka do miski. Obieramy makrelę i mięso dzielimy na drobne kawałki. Dodajemy do miski razem z posiekaną natką pietruszki, solą i majonezem. Mieszamy widelcem aż składniki równomiernie się wymieszają i powstanie jednorodna pasta. Pasta najlepiej smakuje z ciemnym, pełnoziarnistym pieczywem.
Komentarze