Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Jajeczna pasta śniadaniowa z makrelą

Jajeczna pasta śniadaniowa z makrelą
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pasta z gotowanych na twardo jajek, wędzonej makreli i pietruszki. Szybki przepis na pyszne śniadanie!

Składniki

4 szt. Jajka
1 szt. Wędzona makrela
1 szt. Natka pietruszki
2 łyżka Majonez
1 szczypta sól

Opis wykonania

Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Na drobnej tarce ścieramy jajka do miski. Obieramy makrelę i mięso dzielimy na drobne kawałki. Dodajemy do miski razem z posiekaną natką pietruszki, solą i majonezem. Mieszamy widelcem aż składniki równomiernie się wymieszają i powstanie jednorodna pasta. Pasta najlepiej smakuje z ciemnym, pełnoziarnistym pieczywem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych