Domowy paprykarz
![Paprykarz](https://akademiasmaku.pl/storage/8049/conversions/paprykarz-5245-single.webp)
8 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Paprykarz
Paprykarz
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10653/conversions/kQn8lxLJLDkM3d-thumb.webp)
Cebulę pokrój w drobną kostkę, smaż do zeszklania, dodaj startą marchew i pietruszkę, dopraw lekko solą i pieprzem. Smaż do zmięknięcia, zdejmij z patelni. Na tą samą patelnię dodaj odrobinę oleju, przesmaż na nim koncentrat pomidorowy, dodaj pomidory z puszki, chwilę przesmaż po czym dodaj wcześniej usmażone warzywa, paprykę słodką i ostrą. Smaż na płycie grzewczej do momentu odparowania płynu. Odstaw do wystudzenia.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10654/conversions/HnFrAI8zqO9KHY-thumb.webp)
Wędzoną makrelę obierz, usuwając wszystkie ości i widelcem rozdziel na małe kawałki.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10655/conversions/GrnZ6O6S0TAlIF-thumb.webp)
Makrelę oraz ugotowany ryż dodaj do smażonych warzyw, całość bardzo dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Odstaw na kilka godzin do przegryzienia.
Komentarze