Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
To danie pochodzące z Węgier będące połączeniem ryby i papryki.

Składniki

50 g - ryżu ugotowanego
1 szt. - cebuli
1 korzeń - pietruszki
1 szt. - marchewki
1 szt. - wędzonej makreli
2 łyżki - koncentratu pomidorowego
150 g - pomidorów krojonych z puszki
1 łyżeczka - mielonej ostrej papryki
1 łyżeczka - mielonej papryki słodkiej
3-4 łyżki - oleju
- sól, pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
110 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
5.2 g
Błonnik
4.6 g
Białko
1.5 g
Sól
1.3 g

Opis wykonania

Cebulę pokrój w drobną kostkę, smaż do zeszklania, dodaj startą marchew i pietruszkę, dopraw lekko solą i pieprzem. Smaż do zmięknięcia, zdejmij z patelni. Na tą samą patelnię dodaj odrobinę oleju, przesmaż na nim koncentrat pomidorowy, dodaj pomidory z puszki, chwilę przesmaż po czym dodaj wcześniej usmażone warzywa, paprykę słodką i ostrą. Smaż na płycie grzewczej do momentu odparowania płynu. Odstaw do wystudzenia.

Wędzoną makrelę obierz, usuwając wszystkie ości i widelcem rozdziel na małe kawałki.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Makrelę oraz ugotowany ryż dodaj do smażonych warzyw, całość bardzo dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Odstaw na kilka godzin do przegryzienia.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Myślę, że każdy chociaż raz w życiu spróbował paprykarza z puszki, ale ten przepis jest o niebo lepszy!

Powiązane przepisy