Domowy paprykarz
8 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Paprykarz
Paprykarz
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę pokrój w drobną kostkę, smaż do zeszklania, dodaj startą marchew i pietruszkę, dopraw lekko solą i pieprzem. Smaż do zmięknięcia, zdejmij z patelni. Na tą samą patelnię dodaj odrobinę oleju, przesmaż na nim koncentrat pomidorowy, dodaj pomidory z puszki, chwilę przesmaż po czym dodaj wcześniej usmażone warzywa, paprykę słodką i ostrą. Smaż na płycie grzewczej do momentu odparowania płynu. Odstaw do wystudzenia.
Wędzoną makrelę obierz, usuwając wszystkie ości i widelcem rozdziel na małe kawałki.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Makrelę oraz ugotowany ryż dodaj do smażonych warzyw, całość bardzo dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Odstaw na kilka godzin do przegryzienia.
Komentarze