Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Pasta serowa z dodatkiem wędzonej makreli, warzyw i ziaren

Pasta serowa z dodatkiem wędzonej makreli, warzyw i ziaren
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Taką pastę robię często a to dlatego,że jest smaczna i wartościowa Najlepiej smakuje z ziarnistym pieczywem.

Składniki

200 g Ser biały chudy
160 g Wędzona makrela
3 szt. Rzodkiewka
1 szt. Cebula czerwona
1 szt. Ząbek czosnku
1 szt. Szczypior-peczek
2 łyżka Jogurt naturalny gęsty
1 szczypta Pieprz ziołowy
2 łyżeczka Mix ziaren(słonecznik,czarny sezam,sezam jasny)
1 łyżka Nasiona chia

Opis wykonania

Oczyszczoną makrelę rozdrobnić,połączyć z serem , startą na tarce o małych oczkach rzodkiewką,drobno posiekanym szczypiorkiem,rozdrobnionym czosnkiem ,cebulą pokrojona w kostkę,oraz jogurtem,ziarnami, nasionami chia i pieprzem . ewentualnie posolić. Dokładnie wymieszać przyprawić pieprzem do smaku.Podać z ziarnistym pieczywem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 4.5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Super przepis jeśli ktoś nie lubi wyrazistego smaku ryby.
Ewusia1222
Bardzo dobra pasta, idealna na świąteczny stół
fiziowaaa
Super, polecam, bardzo smaczna pasta z makreli