Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pasta serowa z dodatkiem wędzonej makreli, warzyw i ziaren

Pasta serowa z dodatkiem wędzonej makreli, warzyw i ziaren
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Taką pastę robię często a to dlatego,że jest smaczna i wartościowa Najlepiej smakuje z ziarnistym pieczywem.

Składniki

200 g Ser biały chudy
160 g Wędzona makrela
3 szt. Rzodkiewka
1 szt. Cebula czerwona
1 szt. Ząbek czosnku
1 szt. Szczypior-peczek
2 łyżka Jogurt naturalny gęsty
1 szczypta Pieprz ziołowy
2 łyżeczka Mix ziaren(słonecznik,czarny sezam,sezam jasny)
1 łyżka Nasiona chia

Opis wykonania

Oczyszczoną makrelę rozdrobnić,połączyć z serem , startą na tarce o małych oczkach rzodkiewką,drobno posiekanym szczypiorkiem,rozdrobnionym czosnkiem ,cebulą pokrojona w kostkę,oraz jogurtem,ziarnami, nasionami chia i pieprzem . ewentualnie posolić. Dokładnie wymieszać przyprawić pieprzem do smaku.Podać z ziarnistym pieczywem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Super przepis jeśli ktoś nie lubi wyrazistego smaku ryby.