Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wędzone ryby to doskonałe źródło nie tylko cennego białka, ale przede wszystkim nienasyconych kwasów tłuszczowych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jedną ze smaczniejszych propozycji na ich wykorzystanie jest klasyczna pasta z makreli i jajek. Zobacz jak szybko ją przygotować!

Składniki

100–150 g Makrela wędzona
1 szt. Ogórek kiszony
2 szt. jajka ugotowane na twardo
1/2 szt. cebula
1 łyżeczka musztarda
1 łyżeczka jogurt naturalny
1 szczypta pieprz świeżo mielony
1 łyżeczka szczypiorek

Opis wykonania

Jak zrobić pastę z makreli? Wystarczy, że będziesz postępować według poniższych wskazówek:

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Cebulę, ogórka kiszonego i jajka pokrój w średniej wielkości kostkę.

Makrelę wędzoną obierz ze skóry i oczyść z ości. Rozdrobnioną makrelę wymieszaj z warzywami, jajkami, jogurtem, musztardą i przyprawami. Całość posyp szczypiorkiem.

Wskazówka: Jeśli wolisz pasty o bardziej jednolitej konsystencji, wszystkie składniki po prostu zblenduj.

Szukasz wyposażenia kuchni? Sprawdź ofertę Bosch: Blendery Bosch

Pasta z makreli wędzonej najlepiej smakuje na świeżym pieczywie, np. żytnim lub pełnoziarnistym. Pyszna i sycąca, doskonale sprawdzi się zarówno na śniadanie jak i na kolację. Taka pasta z makreli świetnie sprawdzi się również jako przekąska na przyjęcie np. w towarzystwie innych past i dipów.

Smacznego!

Czytaj także: Kolacja na szybko – proste przepisy

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
KatarzynaCh
Bardzo smaczna,polecam!