Pasta z makreli
1 porcje
15 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 4)
Składniki
Pasta z makreli
Pasta z makreli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jak zrobić pastę z makreli? Wystarczy, że będziesz postępować według poniższych wskazówek:
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Cebulę, ogórka kiszonego i jajka pokrój w średniej wielkości kostkę.
Makrelę wędzoną obierz ze skóry i oczyść z ości. Rozdrobnioną makrelę wymieszaj z warzywami, jajkami, jogurtem, musztardą i przyprawami. Całość posyp szczypiorkiem.
Wskazówka: Jeśli wolisz pasty o bardziej jednolitej konsystencji, wszystkie składniki po prostu zblenduj.
Szukasz wyposażenia kuchni? Sprawdź ofertę Bosch: Blendery Bosch
Pasta z makreli wędzonej najlepiej smakuje na świeżym pieczywie, np. żytnim lub pełnoziarnistym. Pyszna i sycąca, doskonale sprawdzi się zarówno na śniadanie jak i na kolację. Taka pasta z makreli świetnie sprawdzi się również jako przekąska na przyjęcie np. w towarzystwie innych past i dipów.
Smacznego!
Czytaj także: Kolacja na szybko – proste przepisy
Komentarze