Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Roladki z indyka

Roladki z indyka

Roladki z indyka to danie kojarzone przede wszystkim z Wielkanocą, Bożym Narodzeniem lub innymi wyjątkowymi okazjami. Warto poznać różne rodzaje farszy, którym można nadziać indycze roladki, by za każdym...

Czytaj więcej
Roladki z indyka
Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół

 

Roladki z indyka to danie kojarzone przede wszystkim z Wielkanocą, Bożym Narodzeniem lub innymi wyjątkowymi okazjami. Warto poznać różne rodzaje farszy, którym można nadziać indycze roladki, by za każdym razem smakowały wyjątkowo – nie tylko do święta!

Jak zawijać roladki mięsne?

Roladki mięsne zawija się bardzo prosto – należy cienko rozbić plastry mięsa, ułożyć na nich farsz i zawinąć (zrolować). Na końcu odpowiednio zabezpieczyć, by nie rozpadły się w trakcie smażenie, duszenia lub pieczenia. W tym celu można wykorzystać małe wykałaczki lub obwiązać mięso nicią. Przed podaniem wyjąć wykałaczki lub zdjąć nici.

Farsz do drobiowych roladek z indyka

Drób doskonale smakuje w towarzystwie szpinaku, sera feta i suszonych pomidorów. Możesz też nadziać je szynką oraz serem żółtym lub mozzarellą. Co jeszcze nada się na farsz do roladek z indyka? Chrzan z ogórkiem kiszonym i czerwoną cebulą z pewnością nie zawiodą miłośników tradycyjnych smaków – z powodzeniem do tego zestawu można dorzucić drobno pokrojony lub zmielony boczek