Roladki z indyka
Roladki z indyka to danie kojarzone przede wszystkim z Wielkanocą, Bożym Narodzeniem lub innymi wyjątkowymi okazjami. Warto poznać różne rodzaje farszy, którym można nadziać indycze roladki, by za każdym...
Czytaj więcej
Roladki z indyka to danie kojarzone przede wszystkim z Wielkanocą, Bożym Narodzeniem lub innymi wyjątkowymi okazjami. Warto poznać różne rodzaje farszy, którym można nadziać indycze roladki, by za każdym razem smakowały wyjątkowo – nie tylko do święta!
Jak zawijać roladki mięsne?
Roladki mięsne zawija się bardzo prosto – należy cienko rozbić plastry mięsa, ułożyć na nich farsz i zawinąć (zrolować). Na końcu odpowiednio zabezpieczyć, by nie rozpadły się w trakcie smażenie, duszenia lub pieczenia. W tym celu można wykorzystać małe wykałaczki lub obwiązać mięso nicią. Przed podaniem wyjąć wykałaczki lub zdjąć nici.
Farsz do drobiowych roladek z indyka
Drób doskonale smakuje w towarzystwie szpinaku, sera feta i suszonych pomidorów. Możesz też nadziać je szynką oraz serem żółtym lub mozzarellą. Co jeszcze nada się na farsz do roladek z indyka? Chrzan z ogórkiem kiszonym i czerwoną cebulą z pewnością nie zawiodą miłośników tradycyjnych smaków – z powodzeniem do tego zestawu można dorzucić drobno pokrojony lub zmielony boczek