Roladki z indyka
4 porcje
50 min
Łatwe
3.33 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Roladki z indyka
Roladki z indyka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Filety delikatnie rozbij na kotlety.
Natkę pietruszki z czosnkiem i 1 łyżką oliwy umieść w pojemniku blendera, dopraw solą i pieprzem.
Zmiksuj na gładkie pesto.
Porada
Upieczenie kruchego i soczystego mięsa może być problematyczne. Jest na to sposób! Skorzystaj z termosondy PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch.
Pesto rozsmaruj pozostawiając ok. 1 cm wolnego brzegu fileta.
Na każdy filet nałóż plaster sera mozzarella oraz suszone pomidory.
Zawiń roladę, spinając w razie potrzeby wykałaczkami.
Ułóż w naczyniu żaroodpornym i posmaruj oliwą z oliwek.
Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Komentarze