Roladki z indyka
![Roladki z indyka](https://akademiasmaku.pl/storage/7378/conversions/roladki-z-indyka-4546-single.webp)
4 porcje
50 min
Łatwe
4.5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Roladki z indyka
Roladki z indyka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8853/conversions/31zwgrT2wYRgAz-thumb.webp)
Filety delikatnie rozbij na kotlety.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8854/conversions/VU3We4QVLdjXa6-thumb.webp)
Natkę pietruszki z czosnkiem i 1 łyżką oliwy umieść w pojemniku blendera, dopraw solą i pieprzem.
Zmiksuj na gładkie pesto.
Porada
Upieczenie kruchego i soczystego mięsa może być problematyczne. Jest na to sposób! Skorzystaj z termosondy PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8855/conversions/0hhvDQwdV3tP70-thumb.webp)
Pesto rozsmaruj pozostawiając ok. 1 cm wolnego brzegu fileta.
Na każdy filet nałóż plaster sera mozzarella oraz suszone pomidory.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/8856/conversions/HGyIMlSZEK3G1X-thumb.webp)
Zawiń roladę, spinając w razie potrzeby wykałaczkami.
Ułóż w naczyniu żaroodpornym i posmaruj oliwą z oliwek.
Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Komentarze