Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Kruche roladki z piersi z indyka wypełnione farszem z sera mozzarella i suszonych pomidorów to idealny pomysł na smaczny obiad.

Składniki

400 g filetu z piersi indyka
100 g sera mozzarella
100 g suszonych pomidorów
1 pęczek natki pietruszki
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól, pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
256.5 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
13.8 g
Błonnik
27.9 g
Białko
0.6 g
Sól
1.7 g

Opis wykonania

Filety delikatnie rozbij na kotlety.

Natkę pietruszki z czosnkiem i 1 łyżką oliwy umieść w pojemniku blendera, dopraw solą i pieprzem.

Zmiksuj na gładkie pesto.

Porada

Upieczenie kruchego i soczystego mięsa może być problematyczne. Jest na to sposób! Skorzystaj z termosondy PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch.

Bosh Logo
Bosh

Pesto rozsmaruj pozostawiając ok. 1 cm wolnego brzegu fileta.

Na każdy filet nałóż plaster sera mozzarella oraz suszone pomidory.

Zawiń roladę, spinając w razie potrzeby wykałaczkami.

Ułóż w naczyniu żaroodpornym i posmaruj oliwą z oliwek.

Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.


Oceń przepis
Średnia ocen: 4.5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Małgorzata
Zamiast nudnego kotleta, warto zrobić takie roladki. Pesto z pietruszki bardzo fajnie pasuje do drobiu. Fajne, lekkie danie.