Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Roladki z indyka z twarożkiem ziołowym, papryką i szpinakiem. Dania z drobiu doskonale komponują się ze szpinakiem i czosnkiem - spróbuj!

Składniki

cienkie sznycle indycze (po 100-150 g każdy)
sól
pieprz
200 g twarożku ziołowego
300 g mrożonego szpinaku
czerwona papryka (150 g)
ząbki czosnku
sól
pieprz
100 g tartego sera

Opis wykonania

Opłukać sznycel indyczy, osuszyć ręcznikiem papierowym i doprawić solą oraz pieprzem. Jedną stronę posmarować jedną trzecią twarożku. Rozmrożony szpinak zmieszać z rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Jedną trzecią tej mieszaniny posmarować sznycel. Paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Jedną trzecią kostek papryki posypać sznycel. Sznycel indyczy zwinąć w roladę i spiąć drewnianymi rożnami. Pozostałe kostki papryki i szpinak zmieszać z dwiema trzecimi twarożku ziołowego. Włożyć do płaskie] formy. Na to położyć roladki indycze. Pozostały twarożek wymieszać z tartym serem i rozłożyć na roladkach indyczych. Gotować w otwartym naczyniu w podany sposób. Sposób nastawiania: Grzanie górne/dolne 180-200⁰C oraz mikrofalówka 360 W, 25-30 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy