Roladki z indyka w szpinaku

4 porcje
Średnie
Składniki
Roladki z indyka w szpinaku
Roladki z indyka w szpinaku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Opłukać sznycel indyczy, osuszyć ręcznikiem papierowym i doprawić solą oraz pieprzem. Jedną stronę posmarować jedną trzecią twarożku. Rozmrożony szpinak zmieszać z rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem.
Jedną trzecią tej mieszaniny posmarować sznycel. Paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Jedną trzecią kostek papryki posypać sznycel. Sznycel indyczy zwinąć w roladę i spiąć drewnianymi rożnami. Pozostałe kostki papryki i szpinak zmieszać z dwiema trzecimi twarożku ziołowego.
Włożyć do płaskie] formy. Na to położyć roladki indycze. Pozostały twarożek wymieszać z tartym serem i rozłożyć na roladkach indyczych. Gotować w otwartym naczyniu w podany sposób. Sposób nastawiania: Grzanie górne/dolne 180-200⁰C oraz mikrofalówka 360 W, 25-30 minut.
Komentarze