Roladka drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
3 porcje
45 min
Średnie
Roladkę można odgrzać w mikrofali w pracy. Najlepiej podać ze świeżymi warzywami.
Składniki
300 g filet z indyka
200 g świeży szpinak
mała cebulka
pieczarki
50 g ser feta
1 szczypta sól i pieprz
czosnek
suszone pomidory
Roladka drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Roladka drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulkę zeszklić na oleju kokosowym, dodać posiekany czosnek, posiekane pieczarki i suszone pomidory, przyprawić do smaku, na koniec na kilka sekund dodać świeży szpinak, wymieszać farsz.
Filet z indyka rozbić tłuczkiem, nałożyć farsz, dodając na koniec ser feta. Zawinąć w roladkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 25 minut.
Roladkę po wystygnięciu łatwo pokroić w porcje, można zabrać ją do biura, odgrzać w mikrofali, podawać na przykład z pomidorkami koktajlowymi ;)
Komentarze