Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Roladka drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Roladka drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Roladkę można odgrzać w mikrofali w pracy. Najlepiej podać ze świeżymi warzywami.

Składniki

300 g filet z indyka
200 g świeży szpinak
mała cebulka
pieczarki
50 g ser feta
1 szczypta sól i pieprz
czosnek
suszone pomidory

Opis wykonania

Cebulkę zeszklić na oleju kokosowym, dodać posiekany czosnek, posiekane pieczarki i suszone pomidory, przyprawić do smaku, na koniec na kilka sekund dodać świeży szpinak, wymieszać farsz. Filet z indyka rozbić tłuczkiem, nałożyć farsz, dodając na koniec ser feta. Zawinąć w roladkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 25 minut. Roladkę po wystygnięciu łatwo pokroić w porcje, można zabrać ją do biura, odgrzać w mikrofali, podawać na przykład z pomidorkami koktajlowymi ;)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych