Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Roladki z indyka z leśnym sosem

Opis wykonania

Delikatne,Pieczone roladki z indyka faszerowane suszonymi śliwkami z dodatkiem sosu Na bazie śliwek suszonych oraz jeżyn podawane z puree warzywnym

Mięso mielone doprawiam solą oraz pieprzem. Formuję placki. Na brzegu każdego placka układam suszone śliwki i zawijam w roladkę. Czynność powtarzam do końca mięsa. Każdą roladkę zawijam w bekon i folię spożywczą i odstawiam na pół godziny do lodówki. W tym czasie obieram ziemniaki oraz selera. Wrzucam do lekko osolonej wody i gotuję do miękkości. Groszek również gotuję wraz z mini marchewkami. Roladki Kładę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na termoobieg. Piekę 15-20 min. Sos: Śliwki duszę w ok. 100 ml wody do lekkiego odparowania,następnie dodaję przyprawę korzenną,imbir suszony,chilli cayenne.Wszystko blenduję aż powstanie w miarę gęsty sos ( Jeśli jest zbyt gęsty dolać wody). Po ugotowaniu warzyw ubijam ziemniaki wraz z selerem,Groszek osobno. Jeśli masa jest zbyt ,,tępa" dodaję jogurtu naturalnego. Wykładam na talerz kolejno. Roladkę polewam powstałym sosem.