Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Tarta jabłkowa

Tarta jabłkowa

Ciasto z jabłkami to smak dzieciństwa większości z nas. Czy to tarta z jabłkami, czyli jabłecznik na kruchym spodzie, czy też biszkoptowe ciasto z kawałkami słodko-kwaśnych owoców i odrobiną...

Czytaj więcej
Tarta jabłkowa
Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół

 

Ciasto z jabłkami to smak dzieciństwa większości z nas. Czy to tarta z jabłkami, czyli jabłecznik na kruchym spodzie, czy też biszkoptowe ciasto z kawałkami słodko-kwaśnych owoców i odrobiną cynamonu.

Tarta jabłkowa – przepis smaczny, klasyczny i błyskawiczny

każde z tych wypieków ma wspólne cechy: wyjątkowy aromat przywodzący na myśl nadchodzącą jesień, prostotę, przez którą na upieczenie tego ciasta może pozwolić sobie właściwie każdy oraz możliwość wykorzystania w zasadzie każdego rodzaju jabłek. Głównymi składnikami w ciastach z jabłkami, poza oczywiście owocami, są: mąka, masło, jajka, cukier i odrobina przypraw, jak cynamon, sól. Na pewno masz je w swojej kuchni!

Przepisy na ciasto z jabłkami – najlepsze w Akademii Smaku

Tarta z jabłkami na kruchym cieście może być podawana samodzielnie, na zimno, na gorąco, z kulką lodów lub bitą śmietaną – a nawet z dwojgiem tych dodatków i jeszcze w czekoladowej polewie. Bądź co bądź, klasyczny przepis na jabłecznik na kruchym spodzie to ten najlepszy. W Akademii Smaku mamy dwa ulubione tradycyjne przepisy na tartę z jabłkami – koniecznie spróbuj i daj nam znać, który z nich przypadł Tobie do gustu! A jeśli wolisz fit tartę jabłkową – przepis na pełnoziarnisty kruchy spód także znajdziesz u nas.