Tarta jabłkowa
Ciasto z jabłkami to smak dzieciństwa większości z nas. Czy to tarta z jabłkami, czyli jabłecznik na kruchym spodzie, czy też biszkoptowe ciasto z kawałkami słodko-kwaśnych owoców i odrobiną...
Czytaj więcej
Ciasto z jabłkami to smak dzieciństwa większości z nas. Czy to tarta z jabłkami, czyli jabłecznik na kruchym spodzie, czy też biszkoptowe ciasto z kawałkami słodko-kwaśnych owoców i odrobiną cynamonu.
Tarta jabłkowa – przepis smaczny, klasyczny i błyskawiczny
każde z tych wypieków ma wspólne cechy: wyjątkowy aromat przywodzący na myśl nadchodzącą jesień, prostotę, przez którą na upieczenie tego ciasta może pozwolić sobie właściwie każdy oraz możliwość wykorzystania w zasadzie każdego rodzaju jabłek. Głównymi składnikami w ciastach z jabłkami, poza oczywiście owocami, są: mąka, masło, jajka, cukier i odrobina przypraw, jak cynamon, sól. Na pewno masz je w swojej kuchni!
Przepisy na ciasto z jabłkami – najlepsze w Akademii Smaku
Tarta z jabłkami na kruchym cieście może być podawana samodzielnie, na zimno, na gorąco, z kulką lodów lub bitą śmietaną – a nawet z dwojgiem tych dodatków i jeszcze w czekoladowej polewie. Bądź co bądź, klasyczny przepis na jabłecznik na kruchym spodzie to ten najlepszy. W Akademii Smaku mamy dwa ulubione tradycyjne przepisy na tartę z jabłkami – koniecznie spróbuj i daj nam znać, który z nich przypadł Tobie do gustu! A jeśli wolisz fit tartę jabłkową – przepis na pełnoziarnisty kruchy spód także znajdziesz u nas.