Dania z kaszy jaglanej
Kasza jaglana jest produktem bardzo wdzięcznym w obróbce. Przygotowanie jej jest proste i można ją jeść na wiele różnych sposobów. Zobacz, jak dobrze przygotować kaszę, by cieszyła oczy, ale i podniebienie.
Gotowanie - zobacz przepisy.
Sposoby na kaszę jaglaną:
- Kaszę jaglaną możesz przyrządzić w postaci sałatki z dodatkiem ulubionych warzyw.
- Z kaszy jaglanej możesz sporządzić zapiekankę.
- Kaszą możesz nafaszerować paprykę, a następnie upiec ją.
- Kasza jaglana fantastycznie smakuje jako dodatek do krokietów i kotletów.
- Kaszę możesz jeść polaną sosem własnym z mięsa i z dodatkiem surówki.
- Kasza z prosa może stanowić element jednogarnkowego dania z krewetkami lub z brokułami.
Przepisy - przejdź do strony głównej Akademii Smaku.
Możliwości zastosowania kaszy jest tak wiele, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ważne tylko, by ugotować kaszę w odpowiedni sposób tak, by nie stała się gorzka. Przed gotowaniem trzeba ją przelać zimną, a później gorącą wodą bądź namoczyć ją w wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Kasza jaglana to produkt, którego warto włączyć do codziennej diety. Sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na śniadanie czy na podwieczorek.
Akademia Smaku - przejdź do strony głównej i wyszukaj przepisy.