Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jaglanka z gruszką, cynamonem i orzechami

Opis wykonania

Rozgrzewające śniadanie idealne na deszczowy poranek.

Proste i ciepłe śniadanie, które przygotuje nawet najbardziej zabiegana osoba.

Opis przygotowania:

  1. Płatki wymieszaj z mlekiem i podgrzej na małym ogniu.
  2. Gruszkę obierz, pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do garnka z płatkami i mlekiem.
  3. Całość mieszaj do momentu zagotowania się. Następnie ściągnij garnek z ognia i cały czas mieszając dodaj przyprawy.
  4. Orzechy drobno posiekaj i posyp nimi wierzch jaglanki.
  5. Podawaj na ciepło z listkiem mięty.

TIP DIETETYCZNY

  • Pamiętaj o ciągłym mieszaniu, tak oby nic nie przywarło do garnka.
  • Mleko krowie można z powodzeniem zastąpić dowolnym innym mlekiem.
  • Zamiast z płatków, jaglankę można przygotować z wykorzystaniem ugotowanej kaszy jaglanej. Na jedną porcję wystarczą dwie płaskie łyżki kaszy.