


Naleśniki to jedno z moich ulubionych dań. Ser feta wzbogaca smak szpinaku i czyni to danie niezwykle sycącym i pożywnym posiłkiem.
Są niezwykle uniwersalne i wystarczy, że usmażę ich odpowiednio dużo, by nakarmić dzieci słodką wersją, a podniebienia rodziców rozpieścić tymi podanymi na słono w stylu dowolnej kuchni świata.
Szpinak sprawdza się doskonale w sałatkach, koktajlach czy przekąskach, ale najbardziej lubię go w postaci lekko zblanszowanych, świeżych listków. W takim wydaniu najlepiej pasuje jako nadzienie do naleśników. Żeby całe danie nabrało odpowiedniego charakteru, ważny jest odpowiedni zestaw przypraw i dodatków. Dlatego szpinakowe nadzienie wzbogaciłem serem feta, sporą ilością czosnku i gałki muszkatołowej. Tak przyrządzony szpinak smakuje po prostu wyśmienicie!
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych. Dzięki temu zminimalizujesz ryzyko przypalenia naleśników, a także dobierzesz odpowiednią moc, by szpinak smakował idealnie.
Jeśli chcesz, by naleśniki po usmażeniu długo były ciepłe i nie wyschły zbyt szybko, schowaj je w szufladzie grzewczej.