Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Makaron ze szpinakiem to doskonały przykład prostego i szybkiego obiadu, który jednocześnie jest bardzo smaczny.

Składniki

150 g makaronu
125 g szpinaku
125 g (½ opakowania) ricotty
4 plastry boczku wędzonego
1 szalotka
1 łyżeczka curry
1 szczypta papryki wędzonej
Sól i pieprz do

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
461.5 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
55.7 g
Błonnik
21.3 g
Białko
6.9 g
Sól
3.1 g

Opis wykonania

Szalotkę drobno pokrój, a następnie podduś na patelni w niewielkiej ilości wody. Następnie na patelnię dodaj szpinak. Duś na małym ogniu by liście oddały wodę.

Dodaj na patelnię ser i delikatnie wymieszaj całość. Ogrzewaj na małym ogniu by ricotta się rozpuściła.

Porada

Dzięki funkcji Flexinduction płyty indykcyjnej marki Bosch możesz bez problemu przygotować dania wymagające kilku garnków lub patelni.



Bosh Logo
Bosh

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na osobnej patelni. Gdy będzie rumiany i chrupiący przełóż go na ręcznik papierowy, by usunąć nadmiar tłuszczu.

Makaron ugotuj al dente. Do sera i szpinaku dodaj boczek, makaron oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Podawaj na ciepło.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Lalaxo
Syn wyczyscił talerz do czysta