Makaron ze szpinakiem i ricottą
2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Makaron ze szpinakiem i ricottą
Makaron ze szpinakiem i ricottą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Szalotkę drobno pokrój, a następnie podduś na patelni w niewielkiej ilości wody. Następnie na patelnię dodaj szpinak. Duś na małym ogniu by liście oddały wodę.
Dodaj na patelnię ser i delikatnie wymieszaj całość. Ogrzewaj na małym ogniu by ricotta się rozpuściła.
Porada
Dzięki funkcji Flexinduction płyty indykcyjnej marki Bosch możesz bez problemu przygotować dania wymagające kilku garnków lub patelni.
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na osobnej patelni. Gdy będzie rumiany i chrupiący przełóż go na ręcznik papierowy, by usunąć nadmiar tłuszczu.
Makaron ugotuj al dente. Do sera i szpinaku dodaj boczek, makaron oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Podawaj na ciepło.
Komentarze