Makaron ze szpinakiem i ricottą
![Makaron ze szpinakiem i ricottą](https://akademiasmaku.pl/storage/7255/conversions/makaron-ze-szpinakiem-i-ricotta-4423-single.webp)
2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Makaron ze szpinakiem i ricottą
Makaron ze szpinakiem i ricottą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Szalotkę drobno pokrój, a następnie podduś na patelni w niewielkiej ilości wody. Następnie na patelnię dodaj szpinak. Duś na małym ogniu by liście oddały wodę.
Dodaj na patelnię ser i delikatnie wymieszaj całość. Ogrzewaj na małym ogniu by ricotta się rozpuściła.
Porada
Dzięki funkcji Flexinduction płyty indykcyjnej marki Bosch możesz bez problemu przygotować dania wymagające kilku garnków lub patelni.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na osobnej patelni. Gdy będzie rumiany i chrupiący przełóż go na ręcznik papierowy, by usunąć nadmiar tłuszczu.
Makaron ugotuj al dente. Do sera i szpinaku dodaj boczek, makaron oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Podawaj na ciepło.
Komentarze