Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Makaron ze szpinakiem i ricottą

Opis wykonania

Makaron ze szpinakiem to doskonały przykład prostego i szybkiego obiadu, który jednocześnie jest bardzo smaczny.

  1. Szalotkę drobno pokrój, a następnie podduś na patelni w niewielkiej ilości wody. Następnie na patelnię dodaj szpinak. Duś na małym ogniu by liście oddały wodę.

  2. Dodaj na patelnię ser i delikatnie wymieszaj całość. Ogrzewaj na małym ogniu by ricotta się rozpuściła.

  3. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na osobnej patelni. Gdy będzie rumiany i chrupiący przełóż go na ręcznik papierowy, by usunąć nadmiar tłuszczu.

  4. Makaron ugotuj al dente. Do sera i szpinaku dodaj boczek, makaron oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Podawaj na ciepło.