Makaron ze szpinakiem i ricottą
2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Makaron ze szpinakiem i ricottą
Makaron ze szpinakiem i ricottą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Szalotkę drobno pokrój, a następnie podduś na patelni w niewielkiej ilości wody. Następnie na patelnię dodaj szpinak. Duś na małym ogniu by liście oddały wodę.
Dodaj na patelnię ser i delikatnie wymieszaj całość. Ogrzewaj na małym ogniu by ricotta się rozpuściła.
Porada
Boczek możesz zastąpić prażonymi orzechami lub pestkami dyni.
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na osobnej patelni. Gdy będzie rumiany i chrupiący przełóż go na ręcznik papierowy, by usunąć nadmiar tłuszczu.
Makaron ugotuj al dente. Do sera i szpinaku dodaj boczek, makaron oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Podawaj na ciepło.
Komentarze