Baba ziemniaczana z kapustą kiszoną i kwaśną śmietaną
10 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Baba ziemniaczana z kapustą kiszoną i kwaśną śmietaną
Baba ziemniaczana z kapustą kiszoną i kwaśną śmietaną
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ziemniaki zetrzyj w przystawce przelotowej do robota Mum na okrągłych oczkach, powinno wyjść puree. Kapustę kiszoną pokrój drobno. Wędzony boczek pokrój w mniejszą kostkę, cebulę drobno posiekaj. Na patelnię z olejem dodaj cebulę, po chwili dodaj boczek, odstaw do wystudzenia.
Do misy robota ze startymi ziemniakami, dodaj kiszoną kapustę, cebulę z boczkiem, mąkę, jajko, majeranek, paprykę słodką, dopraw solą oraz pieprzem i całość dokładnie wymieszaj. Keksówkę wysmaruj olejem i posyp bułką tartą, wlej masę ziemniaczaną. Piecz w piekarniku przy użyciu funkcji termoobiegu 4D przez 60 minut w temperaturze 160 stopni. Po lekkim ostudzeniu pokrój na plastry, podawaj z kwaśną śmietaną.
Porada
Chcesz przygotować puree z ziemniaków, ale przeraża Cię perspektywa ich ścierania? Tarcza do tarcia surowych ziemniaków w robocie kuchennym MUM marki Bosch zrobi to za Ciebie!
Komentarze