Babeczki brownie z fasoli z masłem orzechowym
6 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Dla niektórych brownie bez masła, cukru i czekolady to profanacja, ale brownie z fasoli jest po prostu przepyszne. I o wiele zdrowsze niż oryginał :)
Składniki
1 szt. dojrzały banan
1 szt. jajko
2 łyżka kakao
1 szklanka fasola czerwona
2 łyżka miód
2 łyżka masło orzechowe
1 łyżeczka proszek do pieczenia
masło orzechowe
Babeczki brownie z fasoli z masłem orzechowym
Babeczki brownie z fasoli z masłem orzechowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Fasolę odsączamy z zalewy i dokładnie płuczemy na sicie. Odsączoną fasolę wrzucamy do wysokiego naczynia, dodajemy pozostałe składniki i blendujemy bardzo dokładnie na gładką masę. Tak przygotowaną masą napełniamy w połowie silikonowe foremki do muffinek. Do każdej babeczki nakładamy po łyżeczce masła orzechowego i przykrywamy łyżką masy fasolowej. Pieczemy w 180 stopniach przez około 20-25 minut. Studzimy przed podaniem.
Komentarze