Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Babeczki brownie z fasoli z masłem orzechowym

Babeczki brownie z fasoli z masłem orzechowym
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dla niektórych brownie bez masła, cukru i czekolady to profanacja, ale brownie z fasoli jest po prostu przepyszne. I o wiele zdrowsze niż oryginał :)

Składniki

1 szt. dojrzały banan
1 szt. jajko
2 łyżka kakao
1 szklanka fasola czerwona
2 łyżka miód
2 łyżka masło orzechowe
1 łyżeczka proszek do pieczenia
masło orzechowe

Opis wykonania

Fasolę odsączamy z zalewy i dokładnie płuczemy na sicie. Odsączoną fasolę wrzucamy do wysokiego naczynia, dodajemy pozostałe składniki i blendujemy bardzo dokładnie na gładką masę. Tak przygotowaną masą napełniamy w połowie silikonowe foremki do muffinek. Do każdej babeczki nakładamy po łyżeczce masła orzechowego i przykrywamy łyżką masy fasolowej. Pieczemy w 180 stopniach przez około 20-25 minut. Studzimy przed podaniem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Doskonała alternatywa dla wersji oryginalnej brownie. Dodałabym jeszcze truskawki do dekoracji!
Radosław
Znajomi nie poznali że to babeczki z fasoli. Idealnie wilgotne, bardzo dobre :)