Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bez mąki pszennej i białego cukru. Niespotykane i delikatne w smaku i bardzo proste w wykonaniu.

Składniki

1 szt. cytryna
200 g mąka migdałowa lub zmielone migdały
5 szt. jajka
250 g ksylitol

Opis wykonania

Cytrynę bardzo dokładnie myjemy przy użyciu gąbeczki, a następnie gotujemy w całości przez 30-40 minut. Pozostawiamy do ostygnięcia. Piekarnik ustawiamy na 160 stopni. Jajka i ksylitol miksujemy, aż masa zrobi się jasna i puszysta. Cytrynę kroimy i usuwamy pestki oraz zielone końcówki, a następnie blendujemy i dodajemy do jajek z ksylitolem. Mieszamy i dodajemy mąkę migdałową. Gotową masę przekładamy do foremek i pieczemy 30 minut. Ostudzone babeczki można posypać ksylitolem w pudrze i dowolnie udekorować.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Mięciutkie, przepyszne ❤️
Marta
Fajne, z wyraźnym posmakiem cytryny. Jestem na tak!