Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Babeczki na Halloween

Opis wykonania

Babeczki z pomarańczowym kremem i płynnym środkiem zachwycą zarówno dzieci, jak i dorosłych.

  1. Gorzką czekoladę drobno posiekaj. Wymieszaj ją w dużej misce z innymi suchymi składnikami.

    W drugiej misce połącz jajko, mleko i olej. Następnie powoli dodaj mieszankę do pierwszej miski.

    Całość cały czas mieszaj, by nie powstały grudki.

  2. Foremki na babeczki wypełnij w 1/3 ciastem.

    Następnie nałóż łyżeczką niewielką ilość dżemu do każdej z nich.

    Babeczki piecz ok .15-20 minut w 200 stopniach.

  3. Gdy babeczki będą w piekarniku rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej z dodatkiem soku z marchewki. Płynną czekoladę lekko przestudź. Następnie stopniowo dodawaj ją do mascarpone. Jeśli masa tego potrzebuje dodaj cukier puder.

    Upieczone i przestudzone babeczki dekoruj przygotowanym kremem.