Babeczki na Halloween
8 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Babeczki na Halloween
Babeczki na Halloween
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Gorzką czekoladę drobno posiekaj. Wymieszaj ją w dużej misce z innymi suchymi składnikami.
W drugiej misce połącz jajko, mleko i olej. Następnie powoli dodaj mieszankę do pierwszej miski.
Całość cały czas mieszaj, by nie powstały grudki.
Foremki na babeczki wypełnij w 1/3 ciastem.
Następnie nałóż łyżeczką niewielką ilość dżemu do każdej z nich.
Babeczki piecz ok .15-20 minut w 200 stopniach.
Porada
Zamiast dżemu możesz dodać puree z dyni i jabłek lub z marchewki i jabłka.
Gdy babeczki będą w piekarniku rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej z dodatkiem soku z marchewki. Płynną czekoladę lekko przestudź. Następnie stopniowo dodawaj ją do mascarpone. Jeśli masa tego potrzebuje dodaj cukier puder.
Upieczone i przestudzone babeczki dekoruj przygotowanym kremem.
Komentarze