Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Babka anansowo-marcepanowa

Opis wykonania

Przepis na babkę marcepanową z kawałkami ananasa z polewą czekoladową lub cukrem pudrem.

Opis przygotowania:



  1. Marcepan pokrój na małe kawałki i wymieszaj z tłuszczem, cukrem, cukrem waniliowym i solą na jednolitą masę. Dodaj pozostałe składniki oraz dobrze odsączone, bardzo drobno pocięte kawałki ananasa.

  2. Całość wyrabiaj, aż ciasto stanie się elastyczne. 

  3. Dokładnie nasmaruj formę i przesyp tartą bułką.

  4. Wlej ciasto i piecz babkę w podany sposób.

  5. Wystudzoną babkę posyp cukrem pudrem lub polej czekoladą.

Sposób nastawiania:



Piekarnik: gorące powietrze 160-170⁰C oraz mikrofalówka 90 W, 30-40 minut.



TIP:



  • Możesz również użyć formy do babki bez dziurki (28 cm).

  • Po upływie podanego czasu wbij drewniany patyczek w ciasto. Jeśli ciasto nie przyklei się do patyczka, placek jest gotowy.