Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Babka z kaszy jaglanej doskonała na deser, ale również jako kolacja z surówką i sokiem warzywnym

Składniki

1.5 szklanka Kasza jaglana
2 szklanka Mleczko kokosowe
1 szklanka Wiórki kokosowe
0.5 szklanka Cukier puder
2 łyżka Sok z cytryny

Opis wykonania

1. Kaszę wsypujemy do garnka i podprażamy na małym ogniu do momentu aż zacznie się rumienić i pachnieć. Przesypujemy kaszę na sitko i przelewamy zimną wodą. Następnie kaszę gotujemy na małym ogniu w mleku kokosowym ok. 15 min co chwilę mieszając. 2. Ugotowaną kaszę przekładamy do miski z resztą składników i blendujemy wszystko na jednolitą masę. 3. Ciasto przekładamy do nasmarowanej tłuszczem keksówki. 4. Pieczemy 50 min w 180 °C. 5. Smacznego

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych