Babka z kaszy jaglanej
1 porcje
20 min
Łatwe
Babka z kaszy jaglanej doskonała na deser, ale również jako kolacja z surówką i sokiem warzywnym
Składniki
1.5 szklanka Kasza jaglana
2 szklanka Mleczko kokosowe
1 szklanka Wiórki kokosowe
0.5 szklanka Cukier puder
2 łyżka Sok z cytryny
Babka z kaszy jaglanej
Babka z kaszy jaglanej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Kaszę wsypujemy do garnka i podprażamy na małym ogniu do momentu aż zacznie się rumienić i pachnieć. Przesypujemy kaszę na sitko i przelewamy zimną wodą. Następnie kaszę gotujemy na małym ogniu w mleku kokosowym ok. 15 min co chwilę mieszając. 2. Ugotowaną kaszę przekładamy do miski z resztą składników i blendujemy wszystko na jednolitą masę. 3. Ciasto przekładamy do nasmarowanej tłuszczem keksówki. 4. Pieczemy 50 min w 180 °C. 5. Smacznego
Komentarze