Bananowo-owsiane pankejki
2 porcje
25 min
Łatwe
Bardzo proste w wykonaniu bananowo-owsiane placuszki, które idealnie nadadzą się na weekendowe śniadanie
Składniki
1 szklanka płatki owsiane błyskawiczne
1 szt. banan
2 szt. jajko
150 g jogurt grecki
1 szczypta soda oczyszczona
1 szczypta sól
Bananowo-owsiane pankejki
Bananowo-owsiane pankejki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie składniki dokładnie blendujemy. Na koniec dodajemy sodę oczyszczoną. Odczekujemy 15 minut aż ciasto "przejdzie" się z sodą.
Smażymy, najlepiej na patelni teflonowej bez tłuszczu. Możemy smażyć też na odrobinie masła lub na oleju kokosowym. Można dodać odrobinę miodu lub owoce na wierzch.
Komentarze