Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Barszcz czerwony z fasolą na zakwasie

Opis wykonania

Lubicie barszcz ukraiński? Ja dziś zapraszam Was na zapoznanie się z moja wersją tej pysznej zupy

Buraki obieramy kroimy w kostkę, zalewamy wodą dodajemy łyżeczkę cukru i gotujemy. Gdy buraki zaczynają się gotować zmniejszamy ogień pod garnkiem i dodajemy liść laurowy, pieprz, ziele angielskie oraz solimy 1 łyżeczkę. Gotujemy do miękkość buraków (jeżeli woda podczas gotowania nam się wygotuje to oczywiście ją uzupełniamy). 10 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojoną w cienkie krążki marchewkę. Gdy buraki i marchewka są już miękkie, dorzucamy fasolę i zalewamy zakwasem żurku. Dolewamy sok z buraków w celu uzyskania ładnego intensywnego czerwonego koloru barszczu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym. Podajemy gorący posypany zielonym koperkiem.