Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Barszczyk na zakwasie zawsze na czasie!

Barszczyk na zakwasie zawsze na czasie!
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupy, zupy....na śniadanie. Kolorowe, pyszne i zdrowe zupy całodobowe. Barszczyki, krupniki i te jarzynowe. Uzdrawiające Fit Zupy coraz to nowe

Składniki

2 szt. Buraki kiszone
1/2 l Zakwas z buraków
1 szt. Marchewka
1 szt. Pietruszka
1/2 szt. Seler
1/2 szt. Por
1 łyżeczka Majeranek
1 łyżeczka Lubczyk
1 szczypta Sół
1 szczypta Pieprz
1 łyżka Seler naciowy liście
1/2 kg Pierogi
200 ml Śmietana 18%

Opis wykonania

Potrzebujemy litr bulionu warzywnego /ja preferuje tylko naturalny ugotowany z wczesniej wymienionych warzyw/ W rosole gotujemy przez 40 min. ukiszone wczesniej buraki. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i lubczykiem. Na sam koniec dolewamy pół litra zakwasu z buraków, I doprowadzamy do wrzenia, ale nie gotujemy, gdyż zakwas straci nam swój piękny kolor. Zabielamy śmietaną, wczesniej ją hartując. Ja dodaje pierogi z kapustą i grzybami, moje ulubione i posypuje liśćmi z selera naciowego. Ten smak i te kolory Ale czasem zamiast nich podaje barszczyk z czerwoną fasolką lub z makaronem albo ziemniakami. Smaczności ;)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy