Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealna przekąska do pracy, na wycieczkę lub na małą przerwę od codziennych zajęć.

Składniki

1 garść orzechy włoskie
1 garść orzechy laskowe
1 garść migdały
100 g płatki owsiane
100 g otręby pszenne
1 garść pestki dyni
1 garść rodzynki
100 g pestki słonecznika
1 garść sezam
1/2 szklanka miód

Opis wykonania

Najpierw trzeba na patelni uprażyć otręby, płatki owsiane, nasiona dyni, słonecznika oraz ziarna sezamu (około 10 minut). Później posiekać orzechy, migdały i rodzynki jeśli są duże. Następnie miód rozpuścić w mleku z puszki lekko podgrzewając. Wszystkie produkty sypkie wsypać do miski, wymieszać, dodać mleko z miodem i jeszcze raz dokładnie wymieszać na gęstą masę. Blachę do pieczenia 20 cm x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć masę do blaszki. Piec przez 20 minut w 160 stopniach do uzyskania złotego koloru. Pozostawić do wystygnięcia i gdy lekko przestygną przyciąć do wymaganych wymiarów. Pysznego, zdrowego i smacznego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Zdrowa alternatywa dla sklepowych batonów 😊