Bagietka z delikatną pastą z fasoli i jabłek
4 porcje
Średnie
Bagietka z pastą z fasoli i jabłek z dodatkiem suszonych śliwek i goździków.
Składniki
Biała fasola
Cebule
Jabłka
Suszone śliwki
Liście laurowe
Ziele angielskie
Goździki
Szczypta majeranku
Olej
Sól i pieprz
Bagietki
Bagietka z delikatną pastą z fasoli i jabłek
Bagietka z delikatną pastą z fasoli i jabłek
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Cebulę, jabłka i śliwki pokroić na małe kawałki. Podsmażyć na patelni z olejem cebulę, jabłka, liście laurowe, ziele, goździki, do momentu aż cebula się zeszkli, a jabłka będą miękkie.
- Fasolę posypać majerankiem, solą i pieprzem, całość zmiksować blenderem.
- Z patelni zdjąć ziele, liście laurowe i goździki. Resztę składników z patelni dodać do fasoli i delikatnie zmiksować. Pastę schłodzić, a w tym czasie podpiec bagietkę.
- Posmarować kawałki podpieczonej bagietki pastą, ozdobić natką pietruszki i podawać.
Komentarze