Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Bagietka z delikatną pastą z fasoli i jabłek

Bagietka z delikatną pastą z fasoli i jabłek
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bagietka z pastą z fasoli i jabłek z dodatkiem suszonych śliwek i goździków.

Składniki

Biała fasola
Cebule
Jabłka
Suszone śliwki
Liście laurowe
Ziele angielskie
Goździki
Szczypta majeranku
Olej
Sól i pieprz
Bagietki

Opis wykonania

  1. Cebulę, jabłka i śliwki pokroić na małe kawałki. Podsmażyć na patelni z olejem cebulę, jabłka, liście laurowe, ziele, goździki, do momentu aż cebula się zeszkli, a jabłka będą miękkie.
  2. Fasolę posypać majerankiem, solą i pieprzem, całość zmiksować blenderem.
  3. Z patelni zdjąć ziele, liście laurowe i goździki. Resztę składników z patelni dodać do fasoli i delikatnie zmiksować. Pastę schłodzić, a w tym czasie podpiec bagietkę.
  4. Posmarować kawałki podpieczonej bagietki pastą, ozdobić natką pietruszki i podawać.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Polecam z czerwona fasolą
Radosław
Wyszło super