Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Makaron z warzywami i tofu po japońsku

Opis wykonania

Moje danie zainspirowane jest kuchnią japońską, którą bardzo lubię.

Makaron należy ugotować zgodnie z przepisem. W tym czasie podsmażyć na oleju sezamowym drobno pokrojoną cebulę. Kiedy się zeszkli, dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Do tego wsypać wszystkie przyprawy oraz wlać sos sojowy, Na koniec wrzucić ugotowany makaron i pokrojoną pietruszkę. Całość wymieszać. Jajka ugotować na twardo i przyozdobić glonami nori. Tofu pokroić w plasterki, doprawić tymi samymi przyprawami co makaron (papryka ostra, papryka słodka, czosnek, sól i pieprz) i podsmażyć na suchej patelni, aż zrobi się lekko chrupiące na zewnątrz. Do pojemników wsadzić makaron oraz jajka i tofu. Tak przygotowanie danie można zabrać ze sobą wszędzie:) Smakuje równie dobrze na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!