Boczek pieczony
4 porcje
100 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Boczek pieczony
Boczek pieczony
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Boczek opłucz, dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.
Boczek natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, miodem, słodką i ostrą papryką oraz majerankiem.
Porada
Soczysta pieczeń jest na wyciągnięcie ręki! Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach pieczonego mięsa i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja pieczeń będzie perfekcyjna.
Ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 1,5 godziny.
W trakcie pieczenia podlewaj piwem i odwracaj, aby boczek upiekł się równomiernie.
Komentarze