Boczek pieczony
![Boczek pieczony](https://akademiasmaku.pl/storage/7645/conversions/boczek-pieczony-4818-single.webp)
4 porcje
100 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Boczek pieczony
Boczek pieczony
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9317/conversions/I1GBf8vkZN56vm-thumb.webp)
Boczek opłucz, dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9318/conversions/2Hit2hnKXUVuPh-thumb.webp)
Boczek natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, miodem, słodką i ostrą papryką oraz majerankiem.
Porada
Soczysta pieczeń jest na wyciągnięcie ręki! Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach pieczonego mięsa i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja pieczeń będzie perfekcyjna.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9319/conversions/LNdYKaoKALgZ9x-thumb.webp)
Ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 1,5 godziny.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9320/conversions/2Y00k5RjeME7d0-thumb.webp)
W trakcie pieczenia podlewaj piwem i odwracaj, aby boczek upiekł się równomiernie.
Komentarze