Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Panierowane boczniaki to jedna z ulubionych przekąsek. Smażone w chrupiącej, złotej panierce smakują wyśmienicie. Serwuj z ulubionym sosem, np. czosnkowym lub jogurtowo-ziołowym.

Składniki

250 g boczniaków
4 jajka
bułka tarta
olej i masło
¼ łyżeczki słodkiej papryki
¼ łyżeczki ostrej papryki
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
661.25 kcal
Tłuszcz
63.9 g
Węglowodany
14.3 g
Błonnik
10.6 g
Białko
2.5 g
Sól
3.2 g

Opis wykonania

Boczniaki opłucz krótko w zimnej wodzie, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym.

Oprósz lekko solą, czarnym pieprzem papryką słodką i ostrą.

Panieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z grubym dnem, wylej na nią olej z łyżką masła, smaż boczniaki z obu stron na złoty kolor.

Podawaj z ulubionym sosem, np. czosnkowym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy