Boczniaki panierowane

4 porcje
30 min
Łatwe
4.33 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Boczniaki panierowane
Boczniaki panierowane
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Boczniaki opłucz krótko w zimnej wodzie, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym.
Oprósz lekko solą, czarnym pieprzem papryką słodką i ostrą.

Panieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.


Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z grubym dnem, wylej na nią olej z łyżką masła, smaż boczniaki z obu stron na złoty kolor.

Podawaj z ulubionym sosem, np. czosnkowym.
Komentarze