Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Boczniaki panierowane

Opis wykonania

Panierowane boczniaki to jedna z ulubionych przekąsek. Smażone w chrupiącej, złotej panierce smakują wyśmienicie. Serwuj z ulubionym sosem, np. czosnkowym lub jogurtowo-ziołowym.

Boczniaki panierowane - krok 1

Boczniaki opłucz krótko w zimnej wodzie, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym.

Oprósz lekko solą, czarnym pieprzem papryką słodką i ostrą.

Boczniaki panierowane - krok 2

Panieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Boczniaki panierowane - krok 3

Na patelni z grubym dnem rozgrzej olej z łyżką masła, smaż boczniaki z obu stron na złoty kolor.

Boczniaki panierowane - krok 4

Podawaj z ulubionym sosem, np. czosnkowym.