Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.33 (Ilość ocen: 3)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Panierowane boczniaki to jedna z ulubionych przekąsek. Smażone w chrupiącej, złotej panierce smakują wyśmienicie. Serwuj z ulubionym sosem, np. czosnkowym lub jogurtowo-ziołowym.

Składniki

250 g boczniaków
4 jajka
bułka tarta
olej i masło
¼ łyżeczki słodkiej papryki
¼ łyżeczki ostrej papryki
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
661.25 kcal
Tłuszcz
63.9 g
Węglowodany
14.3 g
Błonnik
10.6 g
Białko
2.5 g
Sól
3.2 g

Opis wykonania

1

Boczniaki opłucz krótko w zimnej wodzie, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym.

Oprósz lekko solą, czarnym pieprzem papryką słodką i ostrą.

2

Panieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
3

Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z grubym dnem, wylej na nią olej z łyżką masła, smaż boczniaki z obu stron na złoty kolor.

4

Podawaj z ulubionym sosem, np. czosnkowym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4.33, Ilość ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Skaczacaowca
Idealna alternatywa do mięsa. Proste i naprawdę smaczne! Najpierw można w bułce zrobić boczniaki, a później mięso aby dopasować obiad do każdej diety.
nagata
Taki trochę wege kurczak, wychodzą naprawdę smaczne
fiziowaaa
Super, polecam