Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Brownie z cukinią i kakao bezglutenowe

Brownie z cukinii
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne ciasto bez użycia glutenu lub nabiału, ale z zaskakującym składnikiem. proste i szybkie do wykonania, a przede wszystkim smaczne i zdrowe.

Składniki

duża cukinia
10 łyżka olej kokosowy
1 szt. duże jajko
3 łyżka miód
1/2 szklanka mąka ryżowa
4 łyżka kakao
1 łyżeczka proszek do pieczenia

Opis wykonania

Cukinię obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Z białka ubić pianę. Do startej cukinii dodajemy żółtko, olej kokosowy (płynny), miód i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę ryżową oraz kakao, a na koniec pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto powinno być gęste. Jeśli jest za rzadkie należy dodać mąki, a jeśli za gęste odrobinę wody. Masę przelewamy do formy 20x25 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180C przez 30 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do przestygnięcia. kroimy na prostokąty i zjadamy. Smacznego.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy