Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Brownie z cukinią i kakao bezglutenowe

Opis wykonania

Pyszne ciasto bez użycia glutenu lub nabiału, ale z zaskakującym składnikiem. proste i szybkie do wykonania, a przede wszystkim smaczne i zdrowe.

Cukinię obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Z białka ubić pianę. Do startej cukinii dodajemy żółtko, olej kokosowy (płynny), miód i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę ryżową oraz kakao, a na koniec pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto powinno być gęste. Jeśli jest za rzadkie należy dodać mąki, a jeśli za gęste odrobinę wody. Masę przelewamy do formy 20x25 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180C przez 30 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do przestygnięcia. kroimy na prostokąty i zjadamy. Smacznego.

Akademia Smaku