Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Brownie z czerwonej fasoli z masłem orzechowym

Brownie z czerwonej fasoli z masłem orzechowym
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
obłędnie czekoladowe FIT ciacho, które zaskoczy wszystkich ;)

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szczypta sól
4-6 łyżka gorzkie kakao
250 g czerwona fasola (z puszki, odsączona)
3 szt. jajko
3 łyżka płatki owsiane
8-10 łyżka erytol (lub inna substancja słodząca)

Opis wykonania

Wszystkie składniki umieścić w pojemniku (miska, garnek) i zblendować na idealnie gładką masę. Ciasto przelać do prostokątnej blaszki o wym. 20x26cm (lub innej, podobnej wielkości; ciasto powinno mieć wysokość ok. 1 cm) i piec w piekarniku nagrzanym do 175 st. przez ok. 18 min. Opcjonalnie można przygotować dodatki: - krem z masłem orzechowym - należy wymieszać 3 łyżki masła orzechowego z 250 g serka śmietankowego do smarowania i łyżeczką miodu, - polewa czekoladowa - 8 kostek gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z 1 łyżką oleju kokosowego. Wystudzone ciasto należy posmarować kremem i oblać polewą czekoladową. Na koniec udekorować posiekanymi orzeszkami ziemnymi.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna
Idealne ciasto na spotkanie z sąsiadkami! Pyszne :)