Brownie z czerwonej fasoli z masłem orzechowym

9 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Brownie z czerwonej fasoli z masłem orzechowym
Brownie z czerwonej fasoli z masłem orzechowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie składniki umieścić w pojemniku (miska, garnek) i zblendować na idealnie gładką masę. Ciasto przelać do prostokątnej blaszki o wym. 20x26cm (lub innej, podobnej wielkości; ciasto powinno mieć wysokość ok. 1 cm) i piec w piekarniku nagrzanym do 175 st. przez ok. 18 min. Opcjonalnie można przygotować dodatki: - krem z masłem orzechowym - należy wymieszać 3 łyżki masła orzechowego z 250 g serka śmietankowego do smarowania i łyżeczką miodu, - polewa czekoladowa - 8 kostek gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z 1 łyżką oleju kokosowego. Wystudzone ciasto należy posmarować kremem i oblać polewą czekoladową. Na koniec udekorować posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
Komentarze