Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny, słodki i zdrowy budyń jaglany. Idealnie łączy się ze słodkimi dodatkami. Tym razem w wersji z bakaliami.

Składniki

80 g płatki jaglane
1-1,5 szklanka mleko kokosowe
3 łyżka wiórki kokosowe
1 łyżka miód
20 g gorzka czkolada

Opis wykonania

Płatki jaglane zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu ok. 4 minuty. Następnie dodajemy miód i wiórki kokosowe. Całość miksujemy blenderem na jednolitą masę. Przekładamy do pucharków/słoików na wynos i dodajemy pokrojone ulubione bakalie. Smacznego! Wskazówki: Ilość mleka podana jest orientacyjnie. Należy dolewać je stopniowo, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Bakalie możemy zamienić na inne ulubione przez nas dodatki np. owoce.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych