Budyń jaglany z bakaliami
2 porcje
10 min
Łatwe
Pyszny, słodki i zdrowy budyń jaglany. Idealnie łączy się ze słodkimi dodatkami. Tym razem w wersji z bakaliami.
Składniki
80 g płatki jaglane
1-1,5 szklanka mleko kokosowe
3 łyżka wiórki kokosowe
1 łyżka miód
20 g gorzka czkolada
Budyń jaglany z bakaliami
Budyń jaglany z bakaliami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Płatki jaglane zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu ok. 4 minuty. Następnie dodajemy miód i wiórki kokosowe. Całość miksujemy blenderem na jednolitą masę. Przekładamy do pucharków/słoików na wynos i dodajemy pokrojone ulubione bakalie.
Smacznego!
Wskazówki:
Ilość mleka podana jest orientacyjnie. Należy dolewać je stopniowo, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Bakalie możemy zamienić na inne ulubione przez nas dodatki np. owoce.
Komentarze