Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Budyń z kaszy jaglanej z musem malinowym, wiórkami i gorzką czekoladą!!

Budyń z kaszy jaglanej z musem malinowym, wiórkami i gorzką czekoladą!!
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealny posiłek do pracy dla osób lubiących zdrowe słodkości. Sycący, słodki, zdrowy, a zarazem pyszny!!

Składniki

1 szklanka Kasza jaglana
4 szklanka Mleko roślinne lub krowie
5 łyżka Ksylitol lub inne słodzidło
3 garść Maliny
100 g Gorzka czekolada 90 %
6 łyżka Wiórki kokosowe

Opis wykonania

Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną dobrze opłócz 2. Zalej mlekiem i zagotuj 3. Ugotowaną kaszę zblenduj z ksylitolem (4 łyżki) lub innym słodzidłem i podziel na dwie części 4. Do jednej dodaj wiórki kokosowe 5. Maliny zblenduj z ksylitolem (2 łyżki) 6. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej 7. Przełożyć warstwami budyń, maliny i czekoladę Smacznego!! :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych