Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bułeczki z białej kapusty z masełkiem, jogurtem typu greckim, i kurkami.

Składniki

2 szt. liście białek kapusty
1 szklanka soczewica zielona
1 szt. jajko
2 łyżeczka proszek do pieczenia
0,5 łyżeczka soda oczyszczona
5 szt. pieczarki
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
3,5 szklanka mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000
200 g kurki
200 ml jogurt typu greckiego
0,5 szt. masło kostka

Opis wykonania

Bułeczki składniki: - 2 liście białej kapusty, - 1 szklanka ugotowanej soczewicy zielonej, - 1 jajko, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej, - około 5szt. pieczarek, - sól, - pieprz, - mąką żytnia pełnoziarnista typ 2000 - około 3,5 szklanki :) Dawałam na oko aż ciasto nadawało się do uformowania kuleczek, nie lepiło się. Wszystkie składniki mielimy, mieszamy i formujemy kuleczki. Składniki wystarczyły na 13 bułeczek. Zapiekamy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Po przestygnięciu bułeczek posmarowałam masełkiem, nałożyłam łyżeczkę jogurtu typu greckiego. Podsmażyłam na masełku kurki, nałożyłam je na bułeczki i posypałam szczypiorkiem
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych