Carpaccio z kalarepy
 
                                            2 porcje
15 min
Łatwe
4 (Liczba ocen: 1)
                    Carpaccio z kalarepy to szybka, ale niezwykle efektowna i smaczna przystawka, którą możesz przygotować na imprezę w gronie znajomych czy jako dodatek do dań z grilla.
                
                Składniki
                                                  2  szt.  -  kalarepy   
                                        
                                    
                                                                                                            
                                                  0,5  szt.  -  cytryny   
                                        
                                    
                                                                                                            
                                                  2  łyżki  -  oliwy z oliwek   
                                        
                                    
                                                                                                            
                                                    -  sól   
                                        
                                    
                                                                                                            
                                                    -  różowy pieprz   
                                        
                                    
                                                            Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
                                na 1 porcję
                            Wartość energetyczna
                                158 kcal
                            Tłuszcz
                                10.7 g
                            Węglowodany
                                10.5 g
                            Błonnik
                                4.1 g
                            Białko
                                4.8 g
                            Sól
                                2 g
                            Carpaccio z kalarepy
Carpaccio z kalarepy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Obraną kalarepę pokrój na cienkie plastry i ułóż płasko na dużym talerzu.
 
                        Zetrzyj skórkę z połowy cytryny, posyp nią plastry kalarepy. Całość polej sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Posyp solą i różowym pieprzem.
Przed podaniem możesz schłodzić.
 
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
     
                     
     
                     
                     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze