Carpaccio z kalarepy

2 porcje
15 min
Łatwe
4 (Liczba ocen: 1)
Carpaccio z kalarepy to szybka, ale niezwykle efektowna i smaczna przystawka, którą możesz przygotować na imprezę w gronie znajomych czy jako dodatek do dań z grilla.
Składniki
2 szt. - kalarepy
0,5 szt. - cytryny
2 łyżki - oliwy z oliwek
- sól
- różowy pieprz
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
158 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
10.5 g
Błonnik
4.1 g
Białko
4.8 g
Sól
2 g
Carpaccio z kalarepy
Carpaccio z kalarepy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Obraną kalarepę pokrój na cienkie plastry i ułóż płasko na dużym talerzu.

Zetrzyj skórkę z połowy cytryny, posyp nią plastry kalarepy. Całość polej sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Posyp solą i różowym pieprzem.
Przed podaniem możesz schłodzić.
Komentarze