Carpaccio z kalarepy
![Carpaccio z kalarepy](https://akademiasmaku.pl/storage/7900/conversions/carpaccio-z-kalarepy-5085-single.webp)
2 porcje
15 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 1)
Carpaccio z kalarepy to szybka, ale niezwykle efektowna i smaczna przystawka, którą możesz przygotować na imprezę w gronie znajomych czy jako dodatek do dań z grilla.
Składniki
2 kalarepy
pół cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
różowy pieprz
Carpaccio z kalarepy
Carpaccio z kalarepy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10226/conversions/tl51nyKH6c5LhJ-thumb.webp)
Obraną kalarepę pokrój na cienkie plastry i ułóż płasko na dużym talerzu.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10227/conversions/aWvTDHKO5EGSuL-thumb.webp)
Zetrzyj skórkę z połowy cytryny, posyp nią plastry kalarepy. Całość polej sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Posyp solą i różowym pieprzem.
Przed podaniem możesz schłodzić.
Komentarze