Chipsy z dyni
2 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Chipsy z dyni
Chipsy z dyni
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Obierz i oczyść dynię. Obieraczką do warzyw zetnij dynię na płatki. Płatki dyni wymieszaj z czosnkiem (czosnku nie może być za dużo, ponieważ zdominuje smak dyni) i oliwą z oliwek lekko posól.
W rondelku rozgrzej olej, wrzucaj pojedyncze płatki dyni i smaż do zarumienienia, wyjmuj na papierowy ręcznik kuchenny do odsączenia tłuszczu.
Pomidory suszone pokrój w bardzo drobną kostkę.
Smażone płatki dyni wymieszaj z pokrojonymi suszonymi pomidorami.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Komentarze