Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Chipsy z jarmużu z wędzoną papryką

Chipsy z jarmużu z wędzoną papryką
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Chipsy z jarmużu to świetny pomysł na zdrowy fast food, Jarmuż to istna bomba witaminowa, więc chrupcie na zdrowie!

Składniki

4-6 szt. liści jarmużu
2-3 łyżka oliwy
1/2 łyżeczka wędzonej papryki
1/2 łyżeczka czumbrycy czerwonej
1 szczypta sól

Opis wykonania

Liście jarmużu myjemy i dokładnie osuszamy. Następnie rwiemy je na mniejsze części, usuwając łodygę. W miseczce mieszamy oliwę z papryką wędzoną oraz czumbrycą. Liście jarmużu obtaczamy w przyprawach i przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Chipsy pieczemy w temp. 150 stopni C przez ok. 3-5 min (należy uważać, aby nie przypalić jarmużu). Przed podaniem jarmuż odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna U.
Pyszna i zdrowa przekąska :)
bsylvia
Pyszne chipsy z jarmużu, pierwszy raz próbowałam - mocno polecam!