Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Chipsy z pasternaku to fast-slow-food w najlepszym wydaniu. W piekarniku lądują plasterki pasternaku w towarzystwie aromatycznych ziół i oliwy z oliwek.

Składniki

3 korzenie pasternaku
¼ szklanki oliwy z oliwek
1 łyżeczka ziół prowansalskich
Sól

Opis wykonania

Pasternak obierz i pokrój w cienkie plasterki. Umieść w dużej misce.

Dodaj oliwę z oliwek, zioła prowansalskie i sól. Dokładnie wymieszaj, aby przyprawy pokryły chipsy.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez ok. 20 minut, aż chipsy się przyrumienią.

Porada

Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw.

Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych