Chipsy z pasternaku
4 porcje
30 min
Łatwe
Chipsy z pasternaku to fast-slow-food w najlepszym wydaniu. W piekarniku lądują plasterki pasternaku w towarzystwie aromatycznych ziół i oliwy z oliwek.
Składniki
3 korzenie pasternaku
¼ szklanki oliwy z oliwek
1 łyżeczka ziół prowansalskich
Sól
Chipsy z pasternaku
Chipsy z pasternaku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pasternak obierz i pokrój w cienkie plasterki. Umieść w dużej misce.
Dodaj oliwę z oliwek, zioła prowansalskie i sól. Dokładnie wymieszaj, aby przyprawy pokryły chipsy.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez ok. 20 minut, aż chipsy się przyrumienią.
Porada
Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw.
Komentarze