Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Chipsy z pasternaku to fast-slow-food w najlepszym wydaniu. W piekarniku lądują plasterki pasternaku w towarzystwie aromatycznych ziół i oliwy z oliwek.

Składniki

3 korzenie - pasternaku
0,25 szklanki - oliwy z oliwek
1 łyżeczka - ziół prowansalskich
- sól

Opis wykonania

1

Pasternak obierz i pokrój w cienkie plasterki. Umieść w dużej misce.

2

Dodaj oliwę z oliwek, zioła prowansalskie i sól. Dokładnie wymieszaj, aby przyprawy pokryły chipsy.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez ok. 20 minut, aż chipsy się przyrumienią.

Porada

Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw.



Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Przepychowi Pasternak w takiej wersji mniam 😋
fiziowaaa
Zdrowa, smaczna przekąska
Lalaxo
Mega smaczne. Nie spodziewałam się 😋