Chipsy z pasternaku
![Chipsy z pasternaku](https://akademiasmaku.pl/storage/7330/conversions/chipsy-z-pasternaku-4498-single.webp)
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Chipsy z pasternaku to fast-slow-food w najlepszym wydaniu. W piekarniku lądują plasterki pasternaku w towarzystwie aromatycznych ziół i oliwy z oliwek.
Składniki
3 korzenie - pasternaku
0,25 szklanki - oliwy z oliwek
1 łyżeczka - ziół prowansalskich
- sól
Chipsy z pasternaku
Chipsy z pasternaku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8645/conversions/tfKDgn8jqtFq45-thumb.webp)
Pasternak obierz i pokrój w cienkie plasterki. Umieść w dużej misce.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8646/conversions/xTGRq0gTToXvkY-thumb.webp)
Dodaj oliwę z oliwek, zioła prowansalskie i sól. Dokładnie wymieszaj, aby przyprawy pokryły chipsy.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez ok. 20 minut, aż chipsy się przyrumienią.
Porada
Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
Komentarze