Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prawdziwy chłodnik szparagowy, nie udawany taki, w którym to właśnie szparagi grają pierwsze skrzypce :) Łatwy, smaczny i przyjemny :)

Składniki

10 szt. pęczek szparagów
100 g wiśnie
500 ml kefir naturalny
1/2 szt. sok z połówki cytryny
1 szczypta sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka cukier

Opis wykonania

Szparagi gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru przez 4-5 minut. Następnie po wyjęciu z wody odkrajamy główki, a resztę przekładamy do naczynia i blednujemy. Dodajemy kefir, sok z cytryny, zblendowane wiśnie i doprawiamy do smaku. Schładzamy i podajemy z główkami szparagów i wydrylowanymi czereśniami. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Pierwszy raz widzę tą formę wykorzystania szparagów. Wygląda super