Chłodnik szparagowy
4 porcje
Średnie
Prawdziwy chłodnik szparagowy, nie udawany taki, w którym to właśnie szparagi grają pierwsze skrzypce :) Łatwy, smaczny i przyjemny :)
Składniki
10 szt. pęczek szparagów
100 g wiśnie
500 ml kefir naturalny
1/2 szt. sok z połówki cytryny
1 szczypta sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka cukier
Chłodnik szparagowy
Chłodnik szparagowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Szparagi gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru przez 4-5 minut. Następnie po wyjęciu z wody odkrajamy główki, a resztę przekładamy do naczynia i blednujemy. Dodajemy kefir, sok z cytryny, zblendowane wiśnie i doprawiamy do smaku. Schładzamy i podajemy z główkami szparagów i wydrylowanymi czereśniami. Smacznego!
Komentarze