Chrupiące pieczone kawałki kalafiora z sosem jogurtowym
4 porcje
120 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Chrupiące pieczone kawałki kalafiora z sosem jogurtowym
Chrupiące pieczone kawałki kalafiora z sosem jogurtowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Składniki na marynatę przełóż do miski, dobrze wymieszaj. Umytego i osuszonego kalafiora pokrój na różyczki, dodaj do marynaty, dobrze wymieszaj, przełóż do worka vaccum, przy użyciu końcówki blendera vaccum odessij powietrze, zostaw na marynowanie minimum 30 minut, może być nawet całą dobę.
Zamarynowanego kalafiora ułóż na papierze do pieczenia, posyp sezamem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, z włączoną funkcją termoobieg 4D i ParaPlus (poziom 1) przez 40 minut do momentu, aż kawałki kalafiora będą złociste.
Porada
Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!
Sos:
W misce połącz ze sobą składniki sosu, dopraw do smaku solą i pieprzem. Upieczone kawałki kalafiora podawaj razem z sosem.
Komentarze