Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Papryczki NADZIANE

Opis wykonania

Grillowane papryczki prosto z grilla z bogato nadzianym wnętrzem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie - tak by pozostał lekko twardawy (około 10-12 min)
W tym czasie papryczki przekrawamy na pół, oczyszczamy środek (na bok odkładamy po połówce z każdego koloru)
Pozostałe połówki lekko obsmażamy na grillu by zmiękły.

Czerwoną cebulę i odłożone połówki papryczek kroimy w drobną kosteczkę.
To samo robimy z serkiem typu feta.

Ugotowany i przestudzony ryż doprawiamy solidnie oliwą, solą i pieprzem oraz ziołami dalmatyńskimi.

Tak przygotowanym ryżem nadziewamy nasze papryczki .
Na wierzch układamy kolorowe warstwy pokrojonych w kosteczkę pozostałych warzyw oraz posypujemy serkiem feta.

Całość grillujemy około 20 minut.
Papryczki są miękkie, ryż aromatyczny - całość smakuje wprost wybornie !