Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Grillowane papryczki prosto z grilla z bogato nadzianym wnętrzem

Składniki

2 szt. Czerwona papryka
2 szt. Zielona papryka
2 szt. Żółta papryka
20 dkg Ryż
2 szt. Czerwona cebula
4 łyżeczka Oliwa z oliwek
10 dkg ser typu Feta
2-3 szczypta sól
2 szczypta pieprz
1 łyżeczka zioła dalmatyńskie

Opis wykonania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie - tak by pozostał lekko twardawy (około 10-12 min). W tym czasie papryczki przekrawamy na pół, oczyszczamy środek (na bok odkładamy po połówce z każdego koloru) Pozostałe połówki lekko obsmażamy na grillu, by zmiękły.

Czerwoną cebulę i odłożone połówki papryczek kroimy w drobną kosteczkę. To samo robimy z serkiem typu feta. Ugotowany i przestudzony ryż doprawiamy solidnie oliwą, solą i pieprzem oraz ziołami dalmatyńskimi.

Tak przygotowanym ryżem nadziewamy nasze papryczki . Na wierzch układamy kolorowe warstwy pokrojonych w kosteczkę pozostałych warzyw oraz posypujemy serkiem feta. Całość grillujemy około 2 minuty.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych