Papryczki NADZIANE
4 porcje
Średnie
Składniki
Papryczki NADZIANE
Papryczki NADZIANE
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ryż gotujemy w osolonej wodzie - tak by pozostał lekko twardawy (około 10-12 min). W tym czasie papryczki przekrawamy na pół, oczyszczamy środek (na bok odkładamy po połówce z każdego koloru) Pozostałe połówki lekko obsmażamy na grillu, by zmiękły.
Czerwoną cebulę i odłożone połówki papryczek kroimy w drobną kosteczkę. To samo robimy z serkiem typu feta. Ugotowany i przestudzony ryż doprawiamy solidnie oliwą, solą i pieprzem oraz ziołami dalmatyńskimi.
Tak przygotowanym ryżem nadziewamy nasze papryczki . Na wierzch układamy kolorowe warstwy pokrojonych w kosteczkę pozostałych warzyw oraz posypujemy serkiem feta. Całość grillujemy około 2 minuty.
Komentarze