

Grillowane papryczki prosto z grilla z bogato nadzianym wnętrzem
Ryż gotujemy w osolonej wodzie - tak by pozostał lekko twardawy (około 10-12 min) W tym czasie papryczki przekrawamy na pół, oczyszczamy środek (na bok odkładamy po połówce z każdego koloru) Pozostałe połówki lekko obsmażamy na grillu by zmiękły. Czerwoną cebulę i odłożone połówki papryczek kroimy w drobną kosteczkę. To samo robimy z serkiem typu feta. Ugotowany i przestudzony ryż doprawiamy solidnie oliwą, solą i pieprzem oraz ziołami dalmatyńskimi. Tak przygotowanym ryżem nadziewamy nasze papryczki . Na wierzch układamy kolorowe warstwy pokrojonych w kosteczkę pozostałych warzyw oraz posypujemy serkiem feta. Całość grillujemy około 20 minut. Papryczki są miękkie, ryż aromatyczny - całość smakuje wprost wybornie !